“Мурахи в траві”

Ця страва – спрощений до українських реалій варіант оригінальної сичуанської страви “Мурахи, що підіймаються на дерево”.

Мурахи в траві

Кількість порцій
2


Загальний час приготування
1 год.


Собівартість страви
5 €Перераховано в євро з гривень на момент написання статті
  • 100 г свинини
  • 150 г рисової локшини
  • 250 г курячого бульйону
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 3 столові ложки саке
  • 2 столові ложки олії
  • корінь імбиру
  • 1 маленька цибулина
  • 2 пагони зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1/3 чайної ложки цукру
  • перець
  • сіль

Свинину (можна вирізку, але не обов’язково),

Свинина

порізати тоненьким смужками товщиною 2 мм, а смужки порізати на маленькі клаптики,

Порізана свинина

та замочити в маринаді, який складається 2 столових ложок соєвого соусу, 2 столових ложок саке, 1 столової ложки олії.

Свинина в маринаді

По оригінальному рецепту – треба використовувати кунжутну олію, але 5 € за 200 г такої олії – це, як на мене марнотратство. Використовувати ж чи ні – вибір кухаря.

Свинину полишити маринуватись на пів години.

Рисову локшину – замочити на 5 хвилин в теплій воді, а потім промити в холодній.

Рисова локшина

Корінь імбиру,

Корінь імбиру

цибулину (по оригінальному рецепту – має бути біла частина зеленої цибулі, але її не було, то ж використано було ріпчасту) та часник порізати.Корінь імбиру та часник

Приготувати соус. Для цього в 250 г курячого бульйону влити одну столову ложку соєвого соусу, одну столову ложку саке, пів столові ложки олії, третину чайної ложки цукру, 2-3 дрібки солі, 1-2 дрібки чорного перцю.

Соус

На сковороду влити олію та розігріти на великому вогні. Покласти промариновану свинину та обсмажити до рум’яного кольору. Перемішувати часто.

Обсмажена свинина

Свинину прибрати, знов додати олії та обсмажити овочі (2-3 хвилини). Перемішувати – постійно!

Обсмажені овочі

Повернути в сковороду свинину, влити соус та довести до кипіння.

Свинина та овочі в соусі

Викласти згори рисову локшину,

Локшина в соусі

довести до кипіння, зменшити вогонь до маленького та готувати, поки не википить вся рідина. Це десь 5-10 хвилин.

Локшина, що зварилась

Розкласти страву по тарілках, посипати згори подрібненою зеленою частиною зеленої цибулі.

Мурахи в траві

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar до Свинячі реберця, тушені в томатному соку – Це мій улюблений рецепт!!!!
  • User Avatar до Тісто для піци – Доброго вечора,спробувала ваш рецепт піцци,скажу чесно,дуже смачний.Дякую!
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar Юля до Сендвіч з яйцем та плавленим сиром – Дякую цей рецепт мені пригодиться!!!