Гірка настоянка Angostura

Гірка настоянка Ангостура зроблена з суміші рідкісних тропічних трав та прянощів. До складу входять до 40 складових і винайдена вона була в 1824 році начальником медичної служби доктором Джоном Готлібом Бенджаміном Сігертом, німцем за походженням, що був на службі у військах Болівара в Венесуелі. Шановний доктор Сігерт витратив 4 роки свого життя на розробку рецепту цієї настоянки, маючи на меті поліпшення апетиту та самопочуття військ.

Гірка настоянка Ангостура

Своє ім’я ця настоянка отримала через назву міста, але аж ніяк не через кору дерева ангостура. Також, через права власності, ніхто більше не має права називати свою настоянку Ангостура, навіть якщо до складу й входить кора однойменного дерева. До речі, сама ж настоянка Angostura кори цього самого дерева не містить, як і у випадку Coca-Cola: це виключно торгова марка.

Використовувалась ця настоянка в британському флоті в їх “Рожевому джині” (джин та гірка настоянка) що їх приймають моряки в якості ліків від малярії (як і у випадку рому та лимонного соку – від цинги). Додається вона до страв для поліпшення травлення й, звісно, в якості складової багатьох коктейлів.

Одна з “проблем” сьогодення – це “мода” на невикористання гірких настоянок в коктейлях: доволі часто ця важлива складова просто не згадується в рецептах. І якщо це так, і людина не вказує гірку настоянку в якості складової в “мартіні” чи “манхетені”, то не варто довіряти таким “знавцям”: вони тільки поширюють невігластво. Гіркі настоянки, як змішуються з іншими складовими, додають глибини та інший рівень смаку коктейлю.

Зовнішній вигляд

Темний, червонувато-коричневий колір, достатньо рідкий, як порівнювати з іншими настоянками.

Аромат

Гвоздика, кориця та дещо квіткові ноти цитрусових.

Смак

Насичений, з яскравим проявом гвоздики, горечавки, кориці, кореню дягелю, лужні ноти хинину. Післясмак середньої тривалості.

Зберігати настоянку краще в холодильнику.

В продажу я знайшов тільки в мережі супермаркетів “Поляна”. По ціні зорієнтую пізніше.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі