“Мурахи в траві”

Ця страва – спрощений до українських реалій варіант оригінальної сичуанської страви “Мурахи, що підіймаються на дерево”.

Мурахи в траві

Кількість порцій
2


Загальний час приготування
1 год.


Собівартість страви
5 €Перераховано в євро з гривень на момент написання статті
  • 100 г свинини
  • 150 г рисової локшини
  • 250 г курячого бульйону
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 3 столові ложки саке
  • 2 столові ложки олії
  • корінь імбиру
  • 1 маленька цибулина
  • 2 пагони зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1/3 чайної ложки цукру
  • перець
  • сіль

Свинину (можна вирізку, але не обов’язково),

Свинина

порізати тоненьким смужками товщиною 2 мм, а смужки порізати на маленькі клаптики,

Порізана свинина

та замочити в маринаді, який складається 2 столових ложок соєвого соусу, 2 столових ложок саке, 1 столової ложки олії.

Свинина в маринаді

По оригінальному рецепту – треба використовувати кунжутну олію, але 5 € за 200 г такої олії – це, як на мене марнотратство. Використовувати ж чи ні – вибір кухаря.

Свинину полишити маринуватись на пів години.

Рисову локшину – замочити на 5 хвилин в теплій воді, а потім промити в холодній.

Рисова локшина

Корінь імбиру,

Корінь імбиру

цибулину (по оригінальному рецепту – має бути біла частина зеленої цибулі, але її не було, то ж використано було ріпчасту) та часник порізати.Корінь імбиру та часник

Приготувати соус. Для цього в 250 г курячого бульйону влити одну столову ложку соєвого соусу, одну столову ложку саке, пів столові ложки олії, третину чайної ложки цукру, 2-3 дрібки солі, 1-2 дрібки чорного перцю.

Соус

На сковороду влити олію та розігріти на великому вогні. Покласти промариновану свинину та обсмажити до рум’яного кольору. Перемішувати часто.

Обсмажена свинина

Свинину прибрати, знов додати олії та обсмажити овочі (2-3 хвилини). Перемішувати – постійно!

Обсмажені овочі

Повернути в сковороду свинину, влити соус та довести до кипіння.

Свинина та овочі в соусі

Викласти згори рисову локшину,

Локшина в соусі

довести до кипіння, зменшити вогонь до маленького та готувати, поки не википить вся рідина. Це десь 5-10 хвилин.

Локшина, що зварилась

Розкласти страву по тарілках, посипати згори подрібненою зеленою частиною зеленої цибулі.

Мурахи в траві

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі