Молода картопля з прянощами
Цього поста могло б і не бути, якби я не протупив, як придбав молодої картоплі, й не взяв свіжого кропу. То ж, коли я зрозумів, що “без нічого” їсти ту картоплю ну ніякого бажання немає, а йти тільки за кропом – ліниво, то ж поліз я шукати: з якими прянощами ту картоплю їдять європейці.
- 500 г молодої картоплі
- 25 г масла
- 2 чайні ложки солі
- 1 чайна ложка петрушки
- чайна ложка естрагону чи розмарину
Відварити молоду картоплю, злити воду, додати масла та перемішати.
Додати сіль, петрушку, естрагон або розмарин та перемішати ще раз.
Прянощі варто не висипати одразу, а висипати по черзі на долоню й перетираючи між долонями, висипати до картоплі.
Картопля виходить настільки смачна, що сама ідея їсти її в якості гарніру – викликає тільки подив.
P.S. Мені більше сподобався варіант з розмарином. Але й з естрагоном смачно.
Знайома історія, в такі кулінарні моменти створення нових рецептів дуже важлива умова має бути присутньою – це відчуття голоду, яке штовхає на винаходи нових блюд, з того що зараз є під рукою. У вас вийшло!
Поки читала цей пост, то навіть відчула запах вареної молодої картоплї. Взагалі то ця дуже рання картопля викликає у мене сумнів, якось нема бажання її купляти.
Я от придбав: картопля як картопля. Нічого підозрілого.
Молода картопля з прянощами не тільки дієтичне блюдо, це дійсно дуже смачно! І коли настає сезон, в кожній сім’ї молода картопля – це хіт сезону. Його готують по різному, але я віддаю перевагу молодій картоплі з кропом, зеленою цибулею та сметаною. Але спробую приготувати і з розмарином.
А це як? Бо я знаю тільки варіант з кропом.
…і сушеною петрушкою.
Саме зараз час готувати молоду картопельку!!!! Я готую без розмарину, але обов’язково з часничком, ну і звичайно молода цибулька та зелень (петрушка та кріп).
Я тільки що зварила молоду картоплю, але з маслом, з петрушкою та кропом, бо вони в мене зараз є. Картоплю з розмарином та естрагоном не куштувала. Зварю таку, покуштую. Молода картопля дуже корисна, в неї є всі вітаміни. Тільки треба дуже ретельно відбираті, щоб не попалася з зеленими плямами, бо це дуже шкідливо.
А я недавно була в сусідки, так вона якраз молоду картоплю готувала. Здивувало мене те, що вона її не варить, а обсмажує в казанку на олії до готовності, а потім добавляє туди порізаний кріп і масло. Каже, що так зручніше і швидше- не треба воду зливати. А варіант з прянощами сподобався, сама люблю розмарин, тому спробую і собі здивувати чоловіка такою смакотою.