Соус Бешамель

Соус Бешамель, або як частіше його називають, базовий соус Бешамель – має іншу назву: білий соус. Використовується як основа для інших соусів або як компонент в різноманітних стравах.

Соус Бешамель

  • 100 г вершкового масла
  • 8 столових ложок борошна без гірки
  • 1 л молока
  • дрібка меленого мускатного горіху
  • дрібка чорного перцю
  • 1/3 чайної ложки солі

Масло розтопити на сковороді, на дещо більшому від середнього вогні,

Розтоплене вершкове масло

додати борошно, перемішати та тримати вогні впродовж 5 хвилин. Постійно перемішувати!

Вершкове масло та борошно

Порційно, по склянці, влити молоко, перемішуючи суміш до однорідного стану. Тримати на вогні 15 хвилин, поки в суміші не перестане відчуватись смак борошна. Постійно перемішувати!

Як соус буде вже готовий, додати сіль та мускатний горіх.

1 коментар до “Соус Бешамель”

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі