Соус Бешамель
Соус Бешамель, або як частіше його називають, базовий соус Бешамель – має іншу назву: білий соус. Використовується як основа для інших соусів або як компонент в різноманітних стравах.
- 100 г вершкового масла
- 8 столових ложок борошна без гірки
- 1 л молока
- дрібка меленого мускатного горіху
- дрібка чорного перцю
- 1/3 чайної ложки солі
Масло розтопити на сковороді, на дещо більшому від середнього вогні,
додати борошно, перемішати та тримати вогні впродовж 5 хвилин. Постійно перемішувати!
Порційно, по склянці, влити молоко, перемішуючи суміш до однорідного стану. Тримати на вогні 15 хвилин, поки в суміші не перестане відчуватись смак борошна. Постійно перемішувати!
Як соус буде вже готовий, додати сіль та мускатний горіх.
це круто