Соус Бешамель

Соус Бешамель, або як частіше його називають, базовий соус Бешамель – має іншу назву: білий соус. Використовується як основа для інших соусів або як компонент в різноманітних стравах.

Соус Бешамель

  • 100 г вершкового масла
  • 8 столових ложок борошна без гірки
  • 1 л молока
  • дрібка меленого мускатного горіху
  • дрібка чорного перцю
  • 1/3 чайної ложки солі

Масло розтопити на сковороді, на дещо більшому від середнього вогні,

Розтоплене вершкове масло

додати борошно, перемішати та тримати вогні впродовж 5 хвилин. Постійно перемішувати!

Вершкове масло та борошно

Порційно, по склянці, влити молоко, перемішуючи суміш до однорідного стану. Тримати на вогні 15 хвилин, поки в суміші не перестане відчуватись смак борошна. Постійно перемішувати!

Як соус буде вже готовий, додати сіль та мускатний горіх.


1 коментар до “Соус Бешамель”

Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.