Паштет з яловичої печінки
Я – паштет люблю, але до недавнього часу був переконаний, що дружина без захвату дивиться на цю страву.
Але от нещодавно з’ясувалось, що то просто настрою не було. Ну а оскіко зараз він – є, то готувати – треба.
- 0.5 кг яловичої печінки
- 100 гр вершкового масла
- 1 цибулина
- 1 морква
- сіль
- чорний перець
- духм’яний перець
- лавровий лист
- імбир
[ad#horizontal_centered_banner]
Цибулю порізати напівкільцями, обсмажити на середньому вогні до золотавого,
додати перетерту моркву й обсмажити її.
Печінку порізати достатньо великими шматками й, підсоливши, поперчивши та додавши імбир, обсмажувати разом з цибулею та морквою на великому вогні впродовж 5-10 хв.
Вогонь зменшити знов до середнього, залити водою таким чином, щоб прикрити печінку до середини, додати один лавровий листочок та три-чотири горошини духм’яного перцю, накрити кришкою та тушити впродовж 0.5 год.
Злити воду, а вміст сковороди двічі перекрутити на м’ясорубці. Додати розм’яклого масла й все ретельно перемішати. Готовий паштет перекласти в зручний посуд й поставити охолонути в холодильник.