Чорний перець
Вперше чорний перець згадується в індійських книгах “Яджур-веда” (XVI ст. до н. е.) Розповсюдження цієї прянощі в Європі почалось на початку нашої ери, після походів Олександра Македонського.
Чорний перець – це ліана, яка виростає до 6 метрів завдовжки. Дає врожай вже в перший рік зростання, а найбільший – у віці 7-9 років, до 3.5 кг з однієї рослини. Зібрані плоди висушують на сонці. А якщо попередньо замочують у воді – то отримують білий перець.
Кращими сортами чорного перцю вважаються малабарский і теллишери.
[ad#horizontal_centered_banner]
Використовують цю універсальну пряність в безлічі страв: м’ясних, рибних, грибних та овочевих. Цілий та подрібнений перець використовується для салатів, соусів та маринадів.
Білий перець, в більшості випадків, не використовується при приготуванні супів чи салатів. Але при приготуванні страв з відвареної яловичини та тіста – перевагу слід віддавати саме білому перцю. Він має менш пекучий й більш яскравіший аромат, ніж чорний. Тому краще сполучається зі стравами, які не мають власного смаку.