Чорний перець

Вперше чорний перець згадується в індійських книгах “Яджур-веда” (XVI ст. до н. е.) Розповсюдження цієї прянощі в Європі почалось на початку нашої ери, після походів Олександра Македонського.
Чорний та білий перець

Чорний перець – це ліана, яка виростає до 6 метрів завдовжки. Дає врожай вже в перший рік зростання, а найбільший - у віці 7-9 років, до 3.5 кг з однієї рослини. Зібрані плоди висушують на сонці. А якщо попередньо замочують у воді - то отримують білий перець.

Кращими сортами чорного перцю вважаються малабарский і теллишери.


Використовують цю універсальну пряність в безлічі страв: м’ясних, рибних, грибних та овочевих. Цілий та подрібнений перець використовується для салатів, соусів та маринадів.

Білий перець, в більшості випадків, не використовується при приготуванні супів чи салатів. Але при приготуванні страв з відвареної яловичини та тіста – перевагу слід віддавати саме білому перцю. Він має менш пекучий й більш яскравіший аромат, ніж чорний. Тому краще сполучається зі стравами, які не мають власного смаку.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.