Чорний перець

Вперше чорний перець згадується в індійських книгах “Яджур-веда” (XVI ст. до н. е.) Розповсюдження цієї прянощі в Європі почалось на початку нашої ери, після походів Олександра Македонського.
Чорний та білий перець

Чорний перець – це ліана, яка виростає до 6 метрів завдовжки. Дає врожай вже в перший рік зростання, а найбільший - у віці 7-9 років, до 3.5 кг з однієї рослини. Зібрані плоди висушують на сонці. А якщо попередньо замочують у воді - то отримують білий перець.

Кращими сортами чорного перцю вважаються малабарский і теллишери.


Використовують цю універсальну пряність в безлічі страв: м’ясних, рибних, грибних та овочевих. Цілий та подрібнений перець використовується для салатів, соусів та маринадів.

Білий перець, в більшості випадків, не використовується при приготуванні супів чи салатів. Але при приготуванні страв з відвареної яловичини та тіста – перевагу слід віддавати саме білому перцю. Він має менш пекучий й більш яскравіший аромат, ніж чорний. Тому краще сполучається зі стравами, які не мають власного смаку.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно