Борщ “Мефісто”
Приготування борщу – справа відповідальна, тому треба достатньо уважно підбирати складові.
- 250г копченої почеревки зі шкурою
- 100г розсолу з солоних помідорів
- 100г моркви по-корейському
- 200г буряка
- 4 картоплини
- половина невеличкої капустини
- 1 цибулина
- 100г томатної пасти
[ad#horizontal_centered_banner]
Відрізати від почеревки шкуру, почистити цибулину, закинути це все в воду й поставити варитись на бульон. Варити годину.
Приготувати заправку: томатну пасту залити розсолом, міцно посолити й поперчити. Перемішати.
Почеревку, що лишилась, порізати на смужки й обсмажити на сковороді до стану шкварок. Додати олії за необхідності. Шкварки витягнути, вкинути натертий буряк з морквою по-корейському й обсмажувати на середньому вогні.
Спочатку окремо, не припускаючи перемішування. Потім все залити заправкою, перемішати й підсмажити ще 5 хвилин.
З готового бульону витягнути цибулину й шкуру й засипати підсмажку. Варити 20хв.
Картоплю порізати невеличкими кубиками, зі стороною приблизно 1.5см. Засипати в борщ й варити теж 20хв.
Нашинковану капусту засипати й варити до приготування.
Звісно, що найкраще борщ смакує, якщо він настоявся. Вчорашній, тобто.