Коктейль “Чорносмородинова кайпірісіма”
Оригінальну, ще й якісну, кашасу знайти в наших широтах – завдання майже нереальне. То ж викручуємось, як можемо й готуємо вже не аутентичну кайпірінью, а її похідну: кайпірісіму. Сподіваюсь, бразильці не образяться, особливо як взяти до уваги, що, навіть, при наявності всіх складових, борщ в їх місцевості, як зварити, виходить зовсім не українська шмакота (мій знайомий, що об’їхав навколо світу на своїй “Африці”, розповідав про таку невдалу спробу).
Так от, повертаючись до наших баранів, Чорносмородинової кайпірісіми – коктейль помірно кислий, помірно солодкий й вартий того, щоб віддати йому шану: бо, як і більшість тропічних коктейлів, формула його перевірена та вивірена десятиріччями споживання.
1,12 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
- 40 мл білого рому
- 20 мл чорносмородинового лікеру
- 5 мл цукрового сиропу
- 1/2 лайму
- кришений лід
Половинку лайму розрізати вздовж, покласти в склянку для коктейлів та почавити товкачиком,
всипати кришений лід,
влити ром
та чорносмородиновий лікер.
Все перемішати,
досипати, з гіркою, кришеного льоду.
Подавати коктейль з двома трубочками.
Великолепно! Спасибо за рецепты!