Коктейль “Кантон”
Здається, це у мене вже склалась така традиція, що самі яскраві та смачні коктейлі я знаходжу тоді, коли дивлюсь на складові й думаю собі щось на зразок: “Це, взагалі, як одне з одним поєднується та смакує?”
1,3 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість страв і коктейлів указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
- 10 мл лікеру “Потрійний сухий”
- 60 мл мандаринового соку (свіжовичавленого)
- 45 мл саке
- 5 мл сиропу “Гренадін”
- кришений лід
- червона коктейльна вишня
- скоринка мандарину
Знайшов я цей рецепт тоді, як шукав інший, назви та складових якого не пам’ятав, окрім того, що там має бути мандариновий сік. І не скажу, що рецепт коктейлю “Кантон” було обрано свідомо, з розумінням сутності справи. Швидше це щасливий збіг обставин, бо всі складові були в наявності, як і жага експериментів.
Ну що можна сказати? Окрім дуже приємного оку кольору, коктейль має багатий та яскравий смак: мандариновий сік домінує та відчувається першим, але поступається смаку саке та ледь помітному присмаку потрійного сухого. Навіть дружина, яка відмовляється пити саке в будь-якому вигляді, гарячим чи холодним, погодилась, що тут він доречний, мало того, смакує відмінно.
Склянку для коктейлів наповнити на 3/4 кришеним льодом,
всі складові збовтати з льодом в шейкері та вилити в склянку.
Прикрасити коктейль червоною коктейльною вишнею та мандариновою скоринкою.
А що це таке «Потрійний сухий» лікер? Я взагалі не знавець лікерів, це така назва конкретного лікеру? Адже лікер – це міцний солодкий напій, чи може він бути сухим?
Англійською він має назву Triple Sec.
Тепер це вже назва цілого класу лікерів. В порівнянні з іншими лікерами – він майже не солодкий.
Ознайомтесь: Міцні напої, лікери, пиво Це огляди далеко не всіх напоїв, що у нас продаються. Але, з часом, сподіваюсь написати про всі значущі торгові марки та лінійки їх продуктів.
А який на смак цей коктейль, що особисто може нагадувати така суміш? Не завжди, коли читаєш склад, можеш зрозуміти як саке, лікер і мандариновий фреш складе смачний альянс.
Ну я ж про це й писав: як бачиш складові – важко уявити смак. Найбільше, по враженнях, це нагадує мені ситуацію коли я вперше скуштував тайську страву “короп в кисло-солодкому соусі”: наче риба, а солодке. Так і тут: саке відчутний суттєво, але при цьому – солодкий мандариновий смак.
І не забуваємо про сироп “Гренадин”.