Коктейльна вишня
Різнокольорові коктейльні вишні йдуть на прикрасу до багатьох коктейлів. Вони нанизуються разом зі шматочками апельсину, манго, ананасу, лимону чи лайму. Такий вид прикраси має назву “прапор”. Частіше за все використовуються вишні Мараскіно, червоні, жовті або зелені.
Якщо в коктейлі використовується свіжа вишня, то варто обирати свіжі та червоні, з черешком: вони додають присмак коктейлю та яскравий колір. А черешок потрібен щоб вишню можна було зручно дістати з коктейлю та з’їсти.
Якщо ж при приготуванні коктейлю використовується консервована вишня, то варто її попередньо висушити паперовим рушником: інколи сироп, потрапляючи в коктейль, може зіпсувати як його зовнішній вигляд, так і смак.