Коктейль “Шипіння джину” (Gin fizz)
Перша згадка про коктейль, в назві якого використовувалось слово “шипіння” (fizz) – 1887 рік, книга “Керівництво бармена” за авторством Джері Томаса. Коктейль “Шипіння джину” був вельми популярний коктейль в перші три десятки років XX сторіччя, а його батьківщиною можна вважати Новий Орлеан.
Собівартість коктейлю
1,31 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
1,31 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта
- 45 мл джину
- 30 мл лимонного соку (свіжовичавленого)
- 10 мл цукрового сиропу
- 80 мл газованої води
Джин, лимонний сік та цукровий сироп збовтати з льодом в шейкері та вилити в коктейльну склянку,
долити газованої води,
прикрасити коктейль кружальцем лимону.
P.S. Коктейль “Шипіння джину” належить до офіційного списку коктейлів Міжнародної асоціації барменів (IBA).