Коктейль “Устриця прерій”
“- Ах, как сладки гусиные лапки!
– А ты их едал?
– Я не едал, но мой дядя видал, как их барин едал.”
Устриць мені куштувати не доводилось, але щось мені підказує, що смак коктейлю “Устриця прерій” чимось цих молюсків нагадує… мабуть, свята віра в те, що автор цього коктейлю на смаках розуміється?
Собівартість коктейлю
0,35 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість коктейлів указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
0,35 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість коктейлів указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
- яєчний жовток
- 2 мл Ворчестерширського соусу
- дрібка чорного перцю
- дрібка солі
- 25 мл горілки
Відокремити жовток від білка та обережно покласти його в склянку для коктейлів.
Влити Ворчестерширський соус, посипати сіллю та чорним перцем.
Згори обережно, щоб не скаламутити перцю, влити горілку.
П’ється коктейль за 3-4 ковтки.
Мене теж назва “Устриця прерій” спочатку навела на думку про устриць. А виявилося все так банально, яйце та горілка. Цікаво з чого ж це така назва утворилася. Ніколи одразу не здогадаєшся чим тебе зараз пригостять.
Без Ворчестерширського соусу – діла не буде.
Через смак: процес споживання та смак й післясмакові відчуття – десь, в якомусь наближенні, нагадує устрицю.