Коктейль “Roberta”
Рецепт цього коктейлю я зустрічав в російському сегменті мережі, але саме співвідношення складових мене дещо знітило, бо по результату мало б виходити відверто гірке пійло. Тому довелось шукати оригінал.
1,3 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість коктейлів указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
- 30 мл сухого вермуту/білого вермуту
- 30 мл горілки
- 30 мл вишневого лікеру (Kirsch)
- 5 мл Кампарі
- 5 мл жовтого бананового лікеру
- скоринка лимону
- скоринка апельсину
Коктейль Roberta має вишуканий та різноплановий смак: горілка в ньому зовсім не відчувається, сухий вермут тільки відтіняє смак вишневого лікеру. В кінці з’являється присмак бананового лікеру, а ледь помітна присутність Кампарі довершує всю композицію. Ледь помітна гіркота скоринок лимону та апельсину – родзинка смаку.
Приготування коктейлю
Всі складові, окрім скоринок, збовтати в шейкері з кубиками льоду та вилити в склянку для мартіні.
Як збовтати коктейль – він не прозорий, але за декілька хвилин каламуть щезає й коктейль набуває приємної прозорості.
Прикрасити коктейль скоринками апельсину та лимону.
Як і у випадку Long Island iced tea – скоринки не тільки для прикраси, а й задля родзинки смаку: легкої гіркоти.
P.S. В оригінальному рецепті використовується сухий вермут. Але я додавав саме білий вермут – коктейль Roberta, в цьому випадку, м’якший та солодший.