Коктейль “Королівська спокуса” (Royal temptation)
1993 рік. Відень, Австрія. Світова першість барменів.
Автор: George Liddle, Великобританія.
Собівартість коктейлю
2,3 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість коктейлів указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
2,3 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість коктейлів указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
- 40 мл лікеру “Амарето” (DiSaronno)
- 30 мл кавового лікеру (Kalua)
- 20 мл динного лікеру (Midori)
- 10 мл вершків
- м’ятні та шоколадні пластівці
- скоринка апельсину
Всі лікери та вершки збовтати в шейкері з льодом та вилити в коктейльну склянку.
Прикрасити скоринкою апельсину та посипати коктейль натертим шоколадом.
Мені прикро це визнавати, але тут я вводжу читачів в оману: в оригіналі м’ятні та шоколадні пластівці мають йти по краю склянки. Оскільки я цього вміння ще не опанував, то от викручуюсь, як можу…
P.S. Коктейль “Royal Temptation” належить до офіційного списку коктейлів-переможців Міжнародної асоціації барменів (IBA)