Кекс
Хоч, початково, страва ця й є англійською, дотримання саме англійської рецептури – це не в пошані, я так розумію. Бо спроби приготувати за рецептами з сегментів UA-IX чи рунету – незмінно призводили до того, що виходив той самий, відомий нам з дитинства бісквіт, тільки іншої форми. Але аж ніяк не бажаний кекс.
Що ж, якщо всі спроби виправити ситуацію виявились невдалими, то саме час курити мануал, що я і зробив, звернувшись по допомогу до авторів, тобто англійців. Чи варто зауважувати, що результатом я задоволений?
6
Загальний час приготування
1 год.
- 110 г вершкового масла
- 110 г цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 2 курячих яйця
- 110 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста
- 2 столові ложки молока
- дрібка солі
Вершкове масло, що попередньо розм’якле, ретельно перемішати з цукром,
влити розбовтані яйця,
Вливати треба порціями, за 4-5 разів. Влити – перемішати. Повторити цикл.
Додати ванільний цукор та перемішати ще раз.
В борошно додати розпушувач та сіль. Перемішати.
Так само, як і з маслом, вливати суміш з масла та яєць в борошно невеликими порціями, додаючи потроху молока й перемішувати після кожної порції.
Розлити тісто по формах.
Запікати в попередньо розігрітій до 180°C духовці впродовж 25-30 хвилин.
Розкид часу через те, що я навіть у власній духовці не певен. Кекси бували готові й через 25 хвилин, й через 30…
Зауваження. Наостанок хочеться зазначити, що кекси, як і будь-яка випічка, найкраще смакують свіжими. Наступного дня – це вже не та смакота…