Дієтичні парові котлети
Одна зі страв, яку я оминув своєю увагою – це парові котлети. Й, вважаю, дарма. Бо у самого ж була ситуація, коли дружину, як була вагітна, треба було годувати всілякими дієтичними стравами. А я що? Ну свіжовичавлені соки, ну ікра червона/чорна (оце тільки не треба одразу думати, що кожного дня їла). А так… те, що й завжди, тільки без прянощів. Ну й смаженого по мінімуму.
Ну а оскільки плани на дітей ще є, та й кому іншому, для дієт, потрібно буде приготувати парові котлети (всіляке ж в житті трапляється), то ж, власне, рецепт приготування.
11
Загальний час приготування
1 год. 20 хв.
- 125 г яловичини
- 125 г свинини
- 1/2 цибулини
- 1/2 картоплини
- 1/2 яйця
- 1/6 батону
- молоко
- сіль
Підготовка фаршу для котлет
З батону вирізати м’якуш та замочити в молоці.
М’ясо, картоплю та цибулю перекрутити на м’ясорубці,
двічі.
Яйце збовтати,
влити до фаршу, туди ж – хліб. Все перемішати та перекрутити втретє на м’ясорубці.
Приготування котлет на парі
Взагалі-то, якщо вдома немає пароварки, то можна обійтись і без неї – приготувати ці самі котлети на парі, скориставшись для цього великою каструлею та друшляком. Хоча от у всіляких рестораціях, наприклад, це готується в пароконвекційних печах unox.
Сформувати з фаршу котлети та викласти їх на друшляк. В каструлю налити окропу так, щоб його було десь на третину об’єму. Поставити кипіти на середньому вогні. Поставити згори друшляк з котлетами.
Накрити все це кришкою та готувати 40 хвилин.
Готувати парові котлети на друшляку, як на мене, справа невдячна. За раз котлет готується небагато, а вариться на парі це все довго. Але як треба, то треба.