Тісто для піци
Думка приготувати піцу – вже давно не давала спокою. Єдине, що зупиняло – небезпідставна підозра, що нормальний рецепт тіста знайти буде важко: “знавців” багато, а щастя рецепт – він один на всіх. Та й то, як не дублікат контенту, так власні химерні фантазії на тему того, яким має бути тісто для піци.
Пару разів я таки спробував приготувати за тими “рецептами”. Але печія – це не те задоволення, яке очікувалось від поїдання піци.
Нічого не полишалось, як дізнатись рецепт у самих італійців:
1 год.
Собівартість тіста
0,41 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість страв указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
- 250 г борошна
- 150 г води
- 12.5 г дріжджів або 3 г дріжджів швидкодіючих
- 0.5 чайної ложки цукру
- 1 столова ложка оливкової олії
- 5 г солі
В ємність, де буде замішуватись тісто, всипати все борошно. Теплу воду, по 75 г, розлити по чашках. В одну чашку всипати дріжджі,
З пакетика дріжджів ТМ “Саф-Момент” я використовую четверту частину. Це дещо менше, ніж потрібно за рецептом, але на результат не скаржусь.
цукор та все ретельно перемішати до розчинення суміші.
Влити розчин в борошно та перемішати.
В другу чашку влити столову ложку оливкової олії, додати солі та перемішати.
Вміст долити в борошно.
Замісити тісто. Борошно вимішується “в нуль”. Якщо воно залишається на стінках – це означатиме, що пропорцій не дотримано. Тісто має виходити трохи липким, не тугим.
Підготувати посуд, в якому буде сходити тісто: по оригінальним італійським вказівкам – треба стінки притрусити борошном, але я вимащую стінки оливковою олією. На смак піци це не вплине, але клопоту менше й тісто точно не липне до стінок.
Відставити посуд з тістом, на час, поки воно зійде (до години). Бажано накрити чистим рядном.
Приготування самої піци – це питання смаків та особистих уподобань. Варто зазначити, що начинки кладеться мало, а сиру – багато. Але про це вже іншого разу.
UPD. Як сказала одна знайома, переглянувши цей рецепт: “А що тут такого? Ну самий звичайний, все як усюди: вода, борошно та дріжджі…” Так от, дійсно, все як завжди. Різниця в пропорціях та в чіткому дотриманні зазначених компонент, а саме: олію треба використовувати оливкову – саме вона додає смак тісту.
P.S. Якщо комусь цікаві рецепти піци, що я готую, то їх можна глянути в розділі “Піца”.
[ad#horizontal_centered_text]
Цікавий варіант приготування тіста для піци. )))
А піцу? Мабуть тісто ж використали за призначенням?!
Наш рецепт домашньої піци:
http://www.mamacooking.in.ua/p2059.html
Він не просто “цікавий”, а “оригінальний італійський”. Від італійців отриманий, власне. Не скажу, що з рук в руки, але за аутентичність – ручаюсь.
Сперечатись не буду!
Запитаю – а італійці теж “оригінальні поварі” чи “просто”?)
Італійці – аутентичні, італійські.
а скільки випікати і при якій температурі?
5 хвилин, за оригінальним італійським рецептом. Температура – 350 градусів. Це якщо в печі для піци.
Але, як для наших реалій, то гляньте в розділі “піца”: рецепти приготування піци.
погане тісто
Якщо ваша ласка, можна докладніше: що саме в тісті не сподобалось?
Скільки себе пам`ятаю,я завжди була шаленою фанаткою піци.Дуже багато різноманітних видів її існує,але мабудь моя найулюбленіша,це класична піца з шинкою,грибами та сиром.Дійсно,не тільки начинка у піци має значення,також головним у піци є тісто.Коли я готувала піцу вдома,я експерементувала з різними видами тіста,але найкраще тісто для піци-дріжджове.На мій погляд,наведений вище рецепт тіста дуже цікавий,я впевнена,що він також й смачний.Я готувала за схожим рецептом,тісто виходило прекрасне.Наступного розу спробую приготувати тісто саме за цим рецептом.Думаю моїй родині сподобається.
То що, приготували? Що сказали родичі?
Я завжди вважала, що у всій страві саме головне це приготування правильного тіста. Інколи, наче й начинка нічого так, до смаку, а коли скуштуєш разом з основую то більше і не хочеться. Тому, когли вирішила готувати піццу вдома, то досить ретельно придивлялася до різних варіантів і рецептів. Скажу відверто, з усіх опробуваних, ваш рецепт найліпший. Саме головне, що готуєтсья він дуже просто, для наглядовості завжди є під рукою фото-рекомендація, щоб бува нічого не заьути. Тепер моя домашня піцца готується тільки з тістом вашої рецептури. Дякую.
Як я вас розумію!
Не мій – італійський, але тим не менш – дуже приємно.
Інколи оце готуєш-фотографуєш-викладаєш – й не знаєш, чи це комусь, взагалі, потрібно? Але, як читаєш такі відгуки, як ваш – настрій одразу поліпшується.
Полюбляю піцу саме з дріжджовим тістом. До речі теж використовую дріжджі Саф-момент. Готувала тісто для піци за вашим рецептом – вийшло дуже смачно. Дякую!!!
І я мішу тісто на піццу приблизно за таким рецептом, і олія обов”язково повинна бути оливкова. Тісто з додаванням олії виходить дуже ніжним і м”яким, воно не пливе і не розповзається.
Приблизно… а в чому відмінність?
Зараз і я спробую що вийшло,моя піца вже майже готова.
І що, і як?
Італійці готують піцу тільки на живих дріждях, а ні в якому разі не на сухих. Вода береться тільки з крана. Тісто ніч має стояти в холодильнику.
Чоловік моєї сестри (італієць)- піццайоло ( навчався в академії готувати піцу), тому секрети тіста для піци нам відомі))
Нічого не скажу за вищенаведений рецепт, бо не пробувала по ньому готувати тісто для піци. Але якщо всім подобається, то чому б і ні.
Поділитесь? Можна на пошту, а я спробую відтворити.
Bellissimo!Дякую Вам за чудовий рецепт дійсно італійського тіста!піцца вийшла неперевершеною!Оскільки сама не раз побувала в Італії і куштувала піццу то маю з чим зрівняти!я дуже довго шукали саме такий рецепт і нарешті знайшла!Grazie!
а на одну піцу тіста виходить ??
пекла за вашим рецептом, навіть на соняшниковій олії вийшло ДУЖЕ смачно! ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ !!!!! тепер буду пекти піцу тільки за цим рецептом
А допишіть, будь-ласка, кроки щодо випікання. Потрібно тісто підрізати до накладання начинки? Як довго та при якій температурі пекти? Дякую!
при якій температурі випікати піцу
Більшість духовок не дозволяє зробити правильний температурний режим, який повинен бути 300-350. При духовці, яка вже розігріта до температури 250, треба випікати 7-9 хвилин.
Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на рахунок дріжджів то останній раз найсмачнішу основу отримала з Львівськими сухими дріжджами))).Так що велике вам дякую за такий чудовий а головне простий рецепт, роблю тісто тільки за вашим рецептом і ніколи не підводить.
Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш – і не помилилася. Це був мій перший досвід! І це так смачно було! І виявляється не так вже й складно, основне справді дотримуватися пропорцій. Чоловік оцінив, бо він “піцеман”)Тому напевне я тепер часто буду пекти піцу!)
Спасибі за рецепт! Я більш ніж задоволена! Успіхів Вам!
Доброго вечора,спробувала ваш рецепт піцци,скажу чесно,дуже смачний.Дякую!
Дякую за рецепт, нарешті я задоволена результатом, смачно!