Яєчний салат
На жаль, ім’я людини, яка першою змішала майонез з круто звареними яйцями – втрачено для історії. Але він або вона, швидше за все, була з Франції, враховуючи історію майонезу. Оскільки яйця були повсюдно і не коштовні, без сумніву, хтось отримав рецепт майонезу й подав його як салат з нарізаними яйцями.
Яєчний салат став частиною значної кількості салатів до сніданку чи для сендвічів, що поєднують їжу з високим вмістом протеїну та овочі, прянощі та трави. Іноді він входить, як складова, до салатів з куркою чи індичкою, з шинкою, з тунцем або лососем, з морепродуктами (краби, омари, креветки). Іноді нарізані яйця, замість майонезу, змішують з розтопленим вершковим маслом.
- 4 курячих яйця
- 1/8 частина червоної цибулі
- 1.5 столові ложки майонезу
- 0.5 столової ложки гірчиці
- 0.5 чайної ложки паприки
- листя салату-латуку
- чорний перець (за смаком)
- сіль (за смаком)
Яйця відварити, почистити та нарізати кубиками,
цибулю дрібно посікти.
Змішати разом яйця та цибулю, додати майонез (читайте, як приготувати домашній майонез з соняшникової олії) та гірчицю, паприку, сіль та чорний перець за смаком. Все ретельно перемішати.
Подавати на тарілці, вистеленій листям салату-латуку.