Фарш в духовці a la м’ясо по-французьки

Цю страву я вперше побачив (й скуштував, звісно) у приятеля, зайшовши до нього зранку. Ввечері напередодні у них була гулянка, ну а ось ця смакота, невелика порція, власне – була в холодильнику. На мене чекала, не інакше. :mrgreen:

Легкість та швидкість приготування не відміняють того, що, завдяки цій страві можна прославитись як вправний кухар. А у питанні зваблення прекрасної статі – це може бути переконливим аргументом. :)

Гуляємо! :)

  • 0.5 кг фаршу з яловичини
  • 400 г твердого сиру
  • 2 цибулини
  • сіль
  • перець


[ad#horizontal_centered_banner]
Цибулю порізати напівкільцями й викласти на противень.

Шар цибулі

Фарш можна використати як придбаний в супермаркеті (якщо маєте міцний шлунок і ви ризикова людина), так і той,  що приготований самостійно. В другому випадку – яловичину варто брати жирну, інакше, при запіканні, фарш стане сухим. Перекрутити м’ясо на фарш, додати сіль, перець, прянощі за смаком (при останньому приготуванні – я додавав карі), ретельно все перемішати й викласти згори на цибулю.

Шар фаршу

Згори все посипати перетертим сиром.

Можна брати найдешевший сир: різниця для страви – не суттєва.

Шар сиру

Запікати в духовці при температурі 200 °C впродовж півгодини.

Подавати до столу, порізавши квадратними чи прямокутними (як душа забажає, насправді. Та хоч трикутними :mrgreen: ) шматочками й виклавши на тарілки.

P.S.  Страва добре смакує з винами типу масандровського чорного “Мускателю”. ;)

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі