Фарш в духовці a la м’ясо по-французьки
Цю страву я вперше побачив (й скуштував, звісно) у приятеля, зайшовши до нього зранку. Ввечері напередодні у них була гулянка, ну а ось ця смакота, невелика порція, власне – була в холодильнику. На мене чекала, не інакше.
Легкість та швидкість приготування не відміняють того, що, завдяки цій страві можна прославитись як вправний кухар. А у питанні зваблення прекрасної статі – це може бути переконливим аргументом.
- 0.5 кг фаршу з яловичини
- 400 г твердого сиру
- 2 цибулини
- сіль
- перець
[ad#horizontal_centered_banner]
Цибулю порізати напівкільцями й викласти на противень.
Фарш можна використати як придбаний в супермаркеті (якщо маєте міцний шлунок і ви ризикова людина), так і той, що приготований самостійно. В другому випадку – яловичину варто брати жирну, інакше, при запіканні, фарш стане сухим. Перекрутити м’ясо на фарш, додати сіль, перець, прянощі за смаком (при останньому приготуванні – я додавав карі), ретельно все перемішати й викласти згори на цибулю.
Згори все посипати перетертим сиром.
Можна брати найдешевший сир: різниця для страви – не суттєва.
Запікати в духовці при температурі 200 °C впродовж півгодини.
Подавати до столу, порізавши квадратними чи прямокутними (як душа забажає, насправді. Та хоч трикутними шматочками й виклавши на тарілки.
P.S. Страва добре смакує з винами типу масандровського чорного “Мускателю”.