Французькі млинці з лікером
Французи не були б самі собою, якби не внесли в іноземну страву шарму своєї кухні. Це я про млинці.
Кількість млинців
9
Загальний час приготування
30 хв.
9
Загальний час приготування
30 хв.
- 250 г борошна
- 2 курячих яйця
- 0.5 л молока
- 150 мл води
- 2 столові ложки оливкової олії
- 20 мл лікеру Grand Marnier
- дрібка солі
Всі складові, окрім лікеру, збити в посуді.
Влити лікер та перемішати ще раз. Grand Marnier, саме в таких невеликих кількостях, додає ледь вловимий, але дуже важливий присмак.
В принципі, як з’ясувалось шляхом емпіричних досліджень, не обов’язково (хоч і бажано) додавати коштовний Гранд Марньє: я додавав і банановий лікер, і лікер лічі – хоч це вже не будуть ті самі французькі млинці, але сказати, що це псувало страву? Це вже питання особистого смаку: дотримуватись рецепту чи ні. Тільки зауважу, що більше, ніж 20 мл – додавати лікеру не потрібно: буде зайвим.
Смажити млинці на великому вогні (7 з 9) з обох боків.