Смажений сир
Достатньо універсальна та популярна закуска. Готується легко, споживається швидко.
- 300 г твердого сиру
- 2 яйця
- панірувальні сухарі
Ще років 10 тому у всіляких барах чимось перекусити можна було тільки як замовити повноцінну порцію всілякого різного. З закусок до коктейлів було смажені у фритюрі гриби та сир. Гриби мене особливо вразили, а от сир… власне тому й вирішив навчитись робити їх самостійно.
Сир порізати на прямокутники зі стороною 1 см. По довжині – 5-7 см.
Сирні брусочки занурити у збиті яйця
та обваляти в панірувальних сухарях.
Повторити цикл.
Подвійне панірування необхідне для того, щоб розплавлений сир не витік при обсмажуванні.
Взагалі-то смажений сир готується на фритюрі. Але за відсутністю такого – можна й на сковороді посмажити: налити олію на 1-1.5 мм, розігріти сковороду на більшому від середнього вогні та обсмажувати сир по хвилині з кожної сторони.