Імбир
Батьківщиною імбиру є Західна Індія та Південно-Східна Азія. В природі, в дикому вигляді не росте.
Імбир надає тонкого присмаку супам – фруктовим, м’ясним, з фасолі та картопляним, а також соусам та всім стравам з рису.
[ad#horizontal_centered_banner]
В суміші з сіллю використовується для примастки сирів, риби, вареної курки, смаженого м’яса та овочів, овочевого рагу, виробів з м’яса (домашні ковбаси та паштети), а також його додають при тушенні м’яса в поєднанні з кардамоном та мускатним горіхом. Дуже приємний смак імбир надає тушеній або смаженій яловичині, смаженій свинині, печеній качці, курці або індичці. М’ясо не тільки стає ароматним, але й м’яким. Покращує смак смажених грибів та грибних страв.
Імбир входить в склад сумішей “каррі”.
Достатньо часто імбир викристовується в кондитерських виробах: льодяники, варення, печиво, кекси, бісквіти. В Азії популярні чаї з додаванням цієї прянощі.
При куховарстві: в мясо додається з розрахунку 1 г на 1 кг за 20 хв до приготування; в соуси додають після приготування; в тісто – 1 г на 1 кг в процесі замішування або після; в солодкі страви за 5 минут до приготування.