Цибуля, обсмажена до золотавого
Я з дитинства терпіти не міг смажену цибулю. Будь-яка страва, навіть найсмачніша, якщо в ній зустрічалась смажена цибуля, в моїх очах одразу перетворювалась на бридку гидоту. Можливо я так і страждав би все життя, але, на щастя, мені розповіли як треба правильно смажити цибулю й, з того часу, смажена цибуля перетворилась з засобу катування в вишуканий смак та незмінну складову рецептів.
- 1 цибулина
- 100 мл олії
Цибулю нарізати (напівкільціями чи дрібними клаптиками), викласти на пательню, додати олію. Поставити на більший від середнього вогонь.
Смажити 10-15 хвилин. Інколи перемішувати, щоб не згоріла.
На цьому етапі, зазвичай, вважається, що цибуля вже готова. Що, без сумніву, є помилкою.
Збільшити вогонь до великого й постійно перемішувати цибулю (5-10 хвилин), поки вона не матиме от такий вигляд:
Обсмажена до золотавого цибуля має вишуканий золотавий колір та дуже приємний солодкий смак.
М’ясо, обсмажене з такою цибулею, має значно приємніший смак. Ну у всіляких супах вона майже не помітна, а смак, навпаки, покращується. Ну а картопляне пюре з такою цибулею – це зовсім інша страва!
Звісно, що обсмажена таким чином цибуля віднімає більше часу, але цей час варто витратити заради відмінного результату.