Цибуля, обсмажена до золотавого

Я з дитинства терпіти не міг смажену цибулю. Будь-яка страва, навіть найсмачніша, якщо в ній зустрічалась смажена цибуля, в моїх очах одразу перетворювалась на бридку гидоту. Можливо я так і страждав би все життя, але, на щастя, мені розповіли як треба правильно смажити цибулю й, з того часу, смажена цибуля перетворилась з засобу катування в вишуканий смак та незмінну складову рецептів.

Цибуля, обсмажена до золотавого

  • 1 цибулина
  • 100 мл олії

Цибулю нарізати (напівкільціями чи дрібними клаптиками), викласти на пательню, додати олію. Поставити на більший від середнього вогонь.

Цибуля, нарізна напівкільцями

Смажити 10-15 хвилин. Інколи перемішувати, щоб не згоріла.

Обсмажена цибуля

На цьому етапі, зазвичай, вважається, що цибуля вже готова. Що, без сумніву, є помилкою.

Збільшити вогонь до великого й постійно перемішувати цибулю (5-10 хвилин), поки вона не матиме от такий вигляд:

Цибуля, обсмажена до золотавого

Обсмажена до золотавого цибуля має вишуканий золотавий колір та дуже приємний солодкий смак.

М’ясо, обсмажене з такою цибулею, має значно приємніший смак. Ну у всіляких супах вона майже не помітна, а смак, навпаки, покращується. Ну а картопляне пюре з такою цибулею – це зовсім інша страва!

Звісно, що обсмажена таким чином цибуля віднімає більше часу, але цей час варто витратити заради відмінного результату.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі