Цибуля, обсмажена до золотавого

Я з дитинства терпіти не міг смажену цибулю. Будь-яка страва, навіть найсмачніша, якщо в ній зустрічалась смажена цибуля, в моїх очах одразу перетворювалась на бридку гидоту. Можливо я так і страждав би все життя, але, на щастя, мені розповіли як треба правильно смажити цибулю й, з того часу, смажена цибуля перетворилась з засобу катування в вишуканий смак та незмінну складову рецептів.

Цибуля, обсмажена до золотавого

  • 1 цибулина
  • 100 мл олії

Цибулю нарізати (напівкільціями чи дрібними клаптиками), викласти на пательню, додати олію. Поставити на більший від середнього вогонь.

Цибуля, нарізна напівкільцями

Смажити 10-15 хвилин. Інколи перемішувати, щоб не згоріла.

Обсмажена цибуля

На цьому етапі, зазвичай, вважається, що цибуля вже готова. Що, без сумніву, є помилкою.

Збільшити вогонь до великого й постійно перемішувати цибулю (5-10 хвилин), поки вона не матиме от такий вигляд:

Цибуля, обсмажена до золотавого

Обсмажена до золотавого цибуля має вишуканий золотавий колір та дуже приємний солодкий смак.

М’ясо, обсмажене з такою цибулею, має значно приємніший смак. Ну у всіляких супах вона майже не помітна, а смак, навпаки, покращується. Ну а картопляне пюре з такою цибулею – це зовсім інша страва!

Звісно, що обсмажена таким чином цибуля віднімає більше часу, але цей час варто витратити заради відмінного результату.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно