Гуляш
Взагалі-то я ніколи не піддавав сумніву той факт, що гуляш – то друга страва. Меж не було моєму здивуванню, коли з’ясувалось: це – суп, до того ж – угорський. Друге якось вже, на фоні першого, сприйнялось без належного здивування.
- 600-700 г яловичини
- 3 середні картоплини
- 1 помідор
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 яйце
- 6 ст. ложок борошна
- лавровий лист
- чорний перець
- червоний перець
[ad#horizontal_centered_banner]
Цибулю дрібно порізати, обсмажити до золотавого
додати дрібку червоного перцю й обсмажити ще секунд 15.
М’ясо порізати невеликими кубиками й обсмажити на великому вогні поки не почне кипіти сік
Залити окропом по рівень м’яса на сковороді
та тушити під кришкою впродовж 1-1.5 годин, слідкуючи, щоб рідина не википіла й додаючи окропу так, щоб не повністю заливати м’ясо.
Поки м’ясо тушиться, саме час підготувати галушки та помідор.
Яйце розбовтати, посолити, додати борошна й замісити. Тісто розкатати в жмут товщиною 2 см й порізати на тонкі скибки.
Й залишити… хай сохнуть. Не забути перегорнути на іншу сторону.
Помідор полити окропом й зняти шкурку. Й теж полишити, разом з галушками. Хай чекають свого зоряного часу.
В принципі, достатньо й одного. Але коли я додав чотири, то за пару днів суп зкис.
Як м’ясо приготується, додати сіль та чорний перець. Вилити все в каструлю (я користую 4 літрову), залити все окропом та поставити на середній вогонь. Як закипить, додати порізану кружальцями моркву.
Через 15 хв – всипати порізану картоплю. Як вона звариться – додати лавровий лиист, галушки та помідор.
Варити, поки не заваряться галушки й прибрати лавровий лист.
Подавати на стіл та чекати на захоплені вигуки оточуючих.