Гарячі бутерброди
Саме такі бутерброди готувались зранку, по вихідних, батьками дружини впродовж багатьох років. Вирішили й ми з дружиною продовжити цю традицію.
Загальний час приготування: 1 год
З розрахунку на чотири бутерброди:
- 4 скибки батону
- 2 курячих яйця
- 1 помідор
- 100 г шинки
- 100 г твердого сиру
- майонез
- гірчиця
[ad#horizontal_centered_text]
Власне, нарізати батон на заплановану кількість бутербродів,
змастити хліб майонезом (товщина шару – за смаком),
покласти згори тонко нарізану шинку,
змастити шинку гірчицею (я використовую “Міцну” ТМ “Торчин”),
покласти порізані вздовж яйця,
згори – тонко, майже прозоро, порізані помідори,
Розігрівати бутерброди можна як в мікрохвильовій, так і в духовці впродовж 2-3 хвилин.
Я віддаю перевагу варіанту запікання в духовці, при температурі 180 °C в режимі “гриль”, попередньо залишивши деко, на якому бутерброди будуть запікатись, в духовці. Як результат – бутерброди отримують хрумку, але не суху, скоринку знизу й чудово розігріваються згори.
Зауваження 1. Шар майонезу має бути не за товстий, інакше все, що згори, просто “попливе” по хлібу.
Зауваження 2. Шар гірчиці можна намастити густо, бо при термічній обробці гірчиця втрачає свою гостроту й затонкий шар – просто не відчуватиметься на смак.
Зауваження 3. Помідори варто різати якомога тонше, бо мають яскравий смак і, якщо порізані товсто, то просто “забивають” всі інші компоненти.