Харчо
Якщо ви колись куштували харчо, й він був червоного кольору – то це вам подали фальшивий суп, підробку, contrefaçon. За визначенням: по складових – там не може бути ні помідорів, ні томатної пасти.
З розрахунку на п’ятилітрову каструлю:
- 0.5 кг яловичини
- 2/3 склянки рису
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі
- 1 столова ложка петрушки
- 0.5 чайної ложки базиліку
- 0.5 чайної ложки червоного перцю
- 1/3 склянки соусу ткемалі
[ad#horizontal_centered_banner]
Яловичину порізати невеликими кубиками,
залити холодною водою, довести до кипіння, зняти піну й варити впродовж години при легкому кипінні.
Всипати рис, посолити й варити ще 10 хв.
Додати обсмажену цибулю,
волоські горіхи
розмолоти й додати в суп, всипати дрібно порізану петрушку (можна й суху), хмелі-сунелі, базилік, червоний перець, влити соус ткемалі.
Через 5 хв – виключити вогонь, додати передавлений часник й дати настоятись під закритою кришкою ще 10 хв.