Курка Кунг Пао
Класична страва китайської кухні: курка Кунг пао.
- 2 курячих грудки
- 100 г сирого арахісу
- 4 сухих перців чілі
- 4 зубчики часнику
- 5 см кореню імбиру
- 6 пір’їн зеленої цибулі
- 8 столових ложок соєвого соусу
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
З того, що я побачив на китайських кулінарних сайтах – я не додавав до маринаду вина, солі та цукру. Біда в тому, що там чіткого співвідношення цих складових не вказується, а самого на експерименти щось не тягне. Від не доданих складових, сподіваюсь, справа не сильно постраждала.
В рецепті вказано подвійна кількість не даремне. Даю гарантію: якщо готувати одинарну – все одно виникне бажання приготувати ще.
Підготовчий етап
Курку нарізати невеликими шматочками та перемішати з крохмалем та половиною соєвого соусу (4 столові ложки). Полишити маринуватись на 15 хвилин.
Нарізати дрібними клаптиками часник та імбир та дрібно ж нарізати зелену цибулю.
Вичистити перці чілі від насіння та дрібно нарізати.
Приготування
Розігріти пательню на середньому вогні, влити столову ложку олії, обсмажити арахіс. Відкласти в посуд.
Дещо збільшити вогонь, додати перці та обсмажувати поки перець чілі не стане коричневим
Олію по рецепту на цьому етапі додавати не треба, але я додав ще столову ложку, аби не перець не згорів.
Збільшити вогонь до великого, додати 2 столові ложки олії, додати курку та обсмажувати поки шматочки курки не побіліють з обох боків. Перемішувати в процесі приготування.
Додати часник, імбир, зелену цибулю та обсмажений арахіс та смажити ще 1 хвилину. Швидко й ретельно перемішувати всю суміш.
Влити решту соєвого соусу та все перемішати.
Смакує як самостійна страва, так і з рисом.