Лайм

Лайм – найменший серед усіх цитрусових, але від того – не менш значущий фрукт. Походить з півдня Азії, з Індо-Малазійського регіону. На Ближній Схід та північ Африки він був завезений арабами, а вже звідти, за часів хрестових походів, потрапив до Європи. На сьогоднішній день найбільшими експортерами лайму є такі країни: Мексика, Індія, Гана та США.

Існує два основних сорти лаймів: Кей або Мексиканські лайми та Таїтянські або Персидські лайми.

Персидський лайм

Кей або Мексиканський лайм

Власне, “оригінальний” фрукт, з якого все й почалось. =) Завезений арабами з Індії, в XIII потрапив до Європи й набув розповсюдження в Італії та південних регіонах Франції. В XVI сторіччі був привезений до Америки, де його успішно вирощували й вирощують зараз в Флориді та Каліфорнії. Має тонку скоринку, соковитий, ароматний, дуже кислий, то ж цілком справедливо отримав назву “лайм барменів”.

Таїтянський або Персидський лайм

Є результатом схрещення лайму та цитрону. В них відсутнє насіння, самі лайми мають доволі товсту скоринку й не такі кислі, як їх пращур. Ці фрукти менш вибагливі до умов вирощування та зберігання, то ж вони, частіше за все, й присутні на полицях супермаркетів.

Використання в ставах та коктейлях

Лайм використовується в багатьох фруктових салатах чи випічці. Є частиною страв мексиканської, тайської та в’єтнамської кухонь.

Сік та сам фрукт є незмінною складовою багатьох коктейлів з джином, текілою чи білим ромом.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі