Макаронник з м’ясом
Дещо клопітна в приготуванні страва, але вона варта витрачених на неї зусилль.
- 300 гр макаронів
- 0.5 кг яловичини
- 1 цибулина
- 2 зубці часнику
- 0.5 кг помідорів
- 200 гр вершкового сиру
- 300 гр вершків
- 200 гр твердого сиру
- 3 курячих яйця
- перець
- сіль
[ad#horizontal_centered_banner]
Відварити макарони, вкинути масла, перемішати та відставити. Потім знадобляться.
Цибулю обсмажити до золотавого,
додати яловичий фарш, сіль та перець за смаком, дрібно порізаний часник,
порізані помідори, з яких знято шкірку (для цього їх треба залити окропом секунд на десять).
Долити трохи білого вина та тушити під кришкою на малому вогні, поки помідори не перетворяться на пюре. Приготований фарш перекласти в окремий посуд й, коли охолоне, вмішати 2 яєчні білки.
Щоб макаронник з м’ясом при викладанні на тарілку не приймав форму неохайної купи фаршу та, власне, макарон – необхідно дещо, щоб ту форму тримало: вершково-сирний соус.
Для приготування – дрібно потерти плавлений сир.
Вершки вилити в каструлю, розігріти до 40-50°С та, перемішуючи, потроху додавати плавлений сир, переконавшись, що попередня порція – розплавилась. Як соус охолоне – додати два яєчних жовтки з яєць, білок яких було використано на фарш, вбити ще одне яйце та все ретельно перемішати.
В посуд, в якому все буде запікатись, викласти половину макаронів,
посипати перетертим твердим сиром,
викласти весь фарш,
й другу половину макаронів.
Залити вершково-сирним соусом.
За бажанням, згори можна посипати ще перетертим твердим сиром.
Духовку розігріти до 200°С та запікати макаронник при цій температурі впродовж півгодини. Виключити духовку, відкрити кришку та почекати ще півгодини.