Грибний суп з локшиною
Коли дружина каже: “хочу Суп“, то про що йде мова – здогадуватись не треба. Мається на увазі саме він – мій варіант “Супу з локшиною удон на курячому бульоні”.
- 2 курячі грудки
- 150 гр локшини
- 400 гр грибів
- 100 гр соєвого соусу
- 1 куряче яйце
- 1 чайна ложка крохмалю
[ad#horizontal_centered_banner]
Оригінал мені не сподобався з купи причин: локшина удон – штука хоч і не марудна в приготуванні, проте займає купу часу. Нафік. Шукати ті гриби, які потрібні для оригінального рецепту – то дурна справа в наших умовах. Так що готується з того, що є завше в супермаркетах.
Бульон варити з двох курячих грудок. Не солити! По приготуванню – процідити.
Локшину відварити. Й відкласти поки на тарілку.
Гриби (якщо не сезон, от підійдуть й печериці) дрібно порізати, й обсмажити на сковороді. Солити.
В бульон засипати гриби, залити соєвий соус та кип’ятити впродовж 5 хв.
Поки вариться суп, збити яйце, додати чайну ложку крохмалю та ретельно перемішати.
Готовий суп зняти з вогню, додати локшину та, перемішуючи, потроху вливати збите яйце з крохмалем.
Суп виходить не солоний. Але як на мене – це його анітрохи не псує. А от дружина – досолює потім свою порцію. Так що підсолювати суп в каструлі не варто. Цю ділему “солити-не солити” хай вже кожен вирішує персонально у власній тарілці.