Мідії, запечені під сиром
Ця страва в повній мірі може претендувати на звання фаст-фуду: швидко й безпроблемно готується й ще швидше наминається.
- 400 гр мідій на мушлі
- 150 г твердого сиру
Слід одразу зазначити, що для цієї страви треба купувати мідії на половинках мушлі. Бажано не заморожені, а охолоджені.
Мідії викласти на деко,
прикрити кожну мідію шматочком твердого сиру.
Духовку розігріти до 180°C, поставити туди деко й запікати страву впродовж 15 хв.
Стверджується, що смачніше споживати цю страву, поливаючи мідії свіжовичавленим лимонним соком. Як на мене, то це зайве. А от якщо мідії запікати без сиру, то лимонний сік буде вельми доречний.