Орегано
Орегано, або душиця чи материнка – родом з середземноморського регіону, де вона росте в достатку.
Близька з майораном, бо насправді вона – дикий майоран.
Ця пряність широко використовується для приготування страв італійської та грецької кухні.
Орегано часто використовується зі смаженими, запеченими чи смаженими на грилі овочами, м’ясом чи рибою. Додавати орегано треба незадовго до закінчення готування, щоб зберегти аромат пряності.
Додається в страви, в яких присутні томатні соуси: піцу, чілі або спагеті. Також може додаватись в салати зі свіжих овочів.
Орегано відмінно поєднується з часником, цибулею, чебрецем, базиліком, петрушкою та оливковою олією.
Варто зауважити, що додавати душицю треба дуже обережно, в маленькій кількості – “передозування” може спричинити до того, що страва стане гіркою.