Петрушка
Петрушка, як і кріп, є універсальною приправою. Поділяється на два види: та, яку вирощують заради листя;
й та, з якої користують корінці.
[ad#horizontal_centered_banner]
Петрушка є чудовою приправою до супів та овочевих страв. Використовується при приготуванні других страв з м’яса, риби та овочей.
При приготуванні бульйонів для соусів і прозорих супів корінці розрізають уздовж на дві половинки та підпікають на сухій сковороді до коричневого кольору. Підпечені корінці петрушки надають бульйону колір і аромат.
Незамінна при приготуванні різноманітних засмажок, підливок та соусів. У Франції є популярною суміш рубленої петрушки та часнику, що використовується в самому кінці приготування страви.
При приготуванні перших чи других страв корінці пертушки можна використовувати з самого початку, вона не втрачає своїх смакових якостей при тепловій обробці. Якщо ж використовуюєься листя, то додається або за 5 хв до закінчення приготування, або ж перед подаванням до столу.