Петрушка

Петрушка, як і кріп, є універсальною приправою. Поділяється на два види: та, яку вирощують заради листя;

Листя петрушки

й та, з якої користують корінці.

Корінці петрушки



Петрушка є чудовою приправою до супів та овочевих страв. Використовується при приготуванні других страв з м’яса, риби та овочей.

При приготуванні бульйонів для соусів і прозорих супів корінці розрізають уздовж на дві половинки та підпікають на сухій сковороді до коричневого кольору. Підпечені корінці петрушки надають бульйону колір і аромат.

Незамінна при приготуванні різноманітних засмажок, підливок та соусів. У Франції є популярною суміш рубленої петрушки та часнику, що використовується в самому кінці приготування страви.

При приготуванні перших чи других страв корінці пертушки можна використовувати з самого початку, вона не втрачає своїх смакових якостей при тепловій обробці. Якщо ж використовуюєься листя, то додається або за 5 хв до закінчення приготування, або ж перед подаванням до столу.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar Марія до Коктейль "Слава Україні" – Скількись часу (років) тому шукала щось смачненьке та й натрапила на цей блог. Створила собі закладку, та якось забулося... А сьогодні, прочитавши слова дружини автора...
  • User Avatar Ірина до Лимонад – Дуже приємний сайт, класні рецепти!
  • User Avatar Марічка до Тісто для піци – Уже давно хотіла спробувати спекти піцу у домашніх умов. В нетрях Інтернету стільки рецептів, що неможливо визначитися. Але обрала Ваш - і не помилилася. Це...
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно