Петрушка

Петрушка, як і кріп, є універсальною приправою. Поділяється на два види: та, яку вирощують заради листя;

Листя петрушки

й та, з якої користують корінці.

Корінці петрушки



Петрушка є чудовою приправою до супів та овочевих страв. Використовується при приготуванні других страв з м’яса, риби та овочей.

При приготуванні бульйонів для соусів і прозорих супів корінці розрізають уздовж на дві половинки та підпікають на сухій сковороді до коричневого кольору. Підпечені корінці петрушки надають бульйону колір і аромат.

Незамінна при приготуванні різноманітних засмажок, підливок та соусів. У Франції є популярною суміш рубленої петрушки та часнику, що використовується в самому кінці приготування страви.

При приготуванні перших чи других страв корінці пертушки можна використовувати з самого початку, вона не втрачає своїх смакових якостей при тепловій обробці. Якщо ж використовуюєься листя, то додається або за 5 хв до закінчення приготування, або ж перед подаванням до столу.


Залиште ваш коментар!



Допомога армії України
Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі
  • User Avatar admin до Піца з мідіями та ананасом – Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної...
  • User Avatar маркурія до Піца з мідіями та ананасом – При скікох градусах випікати?
  • User Avatar до Спагеті з фрикадельками – Буде смачно
  • User Avatar Marina до Тісто для піци – Ваш італійський рецепт просто знахідка для мене. Друзі говорять що тісто краще ніж в деяких «італійських» піцеріях міста. Вже й подруга попросила рецепт. А на...
  • User Avatar Наталія до Оливкова олія Ravika – Взагалі-то на оливковій олії екстра вірджин не смажать.
  • User Avatar Михайло до Меню Макдональдс – 1. Не всі гладкі люди їдять у Макдональдсі 2. Не всі, хто їсть у Макдональдсі - гладкі.