Макарони в горіхово-часниковому соусі

Щось згадуються тексти з жіночих рецептів, що починаються десь так: “Якщо до вас несподівано прийшли гості, а у вас…” я так розумію, знов ж таки, несподівано нічого немає. :-D

Так от, якщо у вас, раптом, несподівано в холодильнику є пармезан, якісний та смачний вершковий сир та десь є волоські горіхи, а готувати щось довго – ліниво, то пропоную зробити суто чоловічу страву: макарони. З декотрими зауваженнями, але тим не менш…
Макарони в горіхово-часниковому соусі

  • 150 г макаронів
  • 50 г чищених волоських горіхів
  • 1 зубчик часнику
  • 100 г вершкового сиру
  • 20 г пармезану

Соус

Горіхи почистити,

Волоські горіхи

зубчик часнику почистити та розрізати на 3-4 частини,

Часник

перемолоти все це в блендері.

Мелені часник та волоські горіхи

Додати вершковий сир та перемолоти ще раз до утворення одноманітної пасти.

Якщо паста виходить загуста – варто додати 1-2 столові ложки кип’яченої води, або води, в якій варились макарони.

Горіхи, часник та вершковий сир

Приготування страви

Макарони відварити в підсоленій воді, злити воду, додати соус, все перемішати.

Макарони в горіхово-часниковому соусі

Страву прикрасити, посипавши згори тертим пармезаном.

Зауваження 1. Твердого сиру для цієї страви треба небагато, він тут виключно для прикраси. Якщо додати його багато – він забиває смак соусу, бо яскравіший.

Зауваження 2. В цій страві не обов’язково використовувати саме пармезан. Підійде будь-який твердий сир, який смакує краще. А от вершковий сир – варто використовувати найкращий. Мій вибір – Viola.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі