Макарони в горіхово-часниковому соусі
Щось згадуються тексти з жіночих рецептів, що починаються десь так: “Якщо до вас несподівано прийшли гості, а у вас…” я так розумію, знов ж таки, несподівано нічого немає.
Так от, якщо у вас, раптом, несподівано в холодильнику є пармезан, якісний та смачний вершковий сир та десь є волоські горіхи, а готувати щось довго – ліниво, то пропоную зробити суто чоловічу страву: макарони. З декотрими зауваженнями, але тим не менш…
- 150 г макаронів
- 50 г чищених волоських горіхів
- 1 зубчик часнику
- 100 г вершкового сиру
- 20 г пармезану
Соус
Горіхи почистити,
зубчик часнику почистити та розрізати на 3-4 частини,
перемолоти все це в блендері.
Додати вершковий сир та перемолоти ще раз до утворення одноманітної пасти.
Якщо паста виходить загуста – варто додати 1-2 столові ложки кип’яченої води, або води, в якій варились макарони.
Приготування страви
Макарони відварити в підсоленій воді, злити воду, додати соус, все перемішати.
Страву прикрасити, посипавши згори тертим пармезаном.
Зауваження 1. Твердого сиру для цієї страви треба небагато, він тут виключно для прикраси. Якщо додати його багато – він забиває смак соусу, бо яскравіший.
Зауваження 2. В цій страві не обов’язково використовувати саме пармезан. Підійде будь-який твердий сир, який смакує краще. А от вершковий сир – варто використовувати найкращий. Мій вибір – Viola.