Піца з мідіями та ананасом

На піцу з мідіями та ананасами я вже дивитись не можу… бо останні 6 приготованих піц були саме з такою начинкою. *CRAZY*

Піца з мідіями та ананасами

Кількість порцій
8


Загальний час приготування
1 год. 20 хв.


Собівартість страви
4,2 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість піци указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
  • тісто для піци
  • 1/2 ріпчастої цибулі
  • 75 мл томатного соусу або кетчупу
  • 3 великих гриби
  • 75 г смажених мідій
  • 250 г сиру моцарела

Поки сходить тісто на піцу, обсмажити (без солі) на середньому вогні мідії.

Обсмажені мідії

Приготування

Як тісто зійшло, вимісити 2 хвилини, розкачати та викласти на деко.

Тісто

Змастити кетчупом,

Кетчуп

викласти нарізану напівкільцями цибулю,

Цибуля напівкільцями

викласти нарізані пластинками гриби,

Печериці, нарізані пластинками

Викласти мідії та шматочки ананасу в співвідношенні 3:2 на користь мідій. :)

Смажені мідії та шматочки ананасу

Викласти згори пластинки моцарели.

Шматочки моцарели

Запікати в духовці при ввімкненому нижньому нагріванні впродовж 7-8 хвилин.

Піца з мідіями та ананасом

8 коментарів до “Піца з мідіями та ананасом”

  • Поліна:

    Дуже смачна піца вийшла за цим рецептом. Але до страв з мідіями або іншими морепродуктами було б оригінальніше та смачніше, на мій погляд, змастити не червоним соусом з томатів, а білим, наприклад, з вершків

  • Тетяна:

    Напевно дуже смачний рецепт, обов`язково треба зробити таку піцу. Тільки ніколи не смажила мідії, є для цього якісь правила? І чим можна замінити моцарелу, якщо не зможу купити?

    • admin:

      Та ні, ніяких. Я мідії одразу морожені на пательню викладаю, але смажу завше виключно на оливковій. Єдине, що не варто смажити на великому вогні та дуже довго: мідії тоді пересмажаться й в піці то вже жах буде.
      Замість моцарели можна й звичайний твердий сир, то вже не критично.

  • Ірина:

    Обожнюю мідії! Та ще жодного разу не куштувала їх в поєднанні з моцарелою. Обов’язково приготую піццу за цим рецептом. Тільки додам до соусу для змащування трохи сметанки. Дякую за оригінальну італійську страву!

  • маркурія:

    При скікох градусах випікати?

    • admin:

      Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної температури, яку вона дозволяє – 250-270 зазвичай, а потім ставите на 7 хвилин і пильно слідкуєте. Бо 8-9 вже може бути дуже забагато.

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі