Піца з мідіями та ананасом
На піцу з мідіями та ананасами я вже дивитись не можу… бо останні 6 приготованих піц були саме з такою начинкою.
Кількість порцій
8
Загальний час приготування
1 год. 20 хв.
Собівартість страви
4,2 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість піци указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
8
Загальний час приготування
1 год. 20 хв.
Собівартість страви
4,2 €Перераховано в євро з гривень по комерційному курсу на момент написання рецепта. Собівартість піци указана з розрахунку придбання першоякісних складових по мінімально можливих цінах в київських супермаркетах
- тісто для піци
- 1/2 ріпчастої цибулі
- 75 мл томатного соусу або кетчупу
- 3 великих гриби
- 75 г смажених мідій
- 250 г сиру моцарела
Поки сходить тісто на піцу, обсмажити (без солі) на середньому вогні мідії.
Приготування
Як тісто зійшло, вимісити 2 хвилини, розкачати та викласти на деко.
Змастити кетчупом,
викласти нарізану напівкільцями цибулю,
викласти нарізані пластинками гриби,
Викласти мідії та шматочки ананасу в співвідношенні 3:2 на користь мідій.
Викласти згори пластинки моцарели.
Запікати в духовці при ввімкненому нижньому нагріванні впродовж 7-8 хвилин.
Дуже смачна піца вийшла за цим рецептом. Але до страв з мідіями або іншими морепродуктами було б оригінальніше та смачніше, на мій погляд, змастити не червоним соусом з томатів, а білим, наприклад, з вершків
Мені подобається саме томатний соус. Але це питання смаку.
Напевно дуже смачний рецепт, обов`язково треба зробити таку піцу. Тільки ніколи не смажила мідії, є для цього якісь правила? І чим можна замінити моцарелу, якщо не зможу купити?
Та ні, ніяких. Я мідії одразу морожені на пательню викладаю, але смажу завше виключно на оливковій. Єдине, що не варто смажити на великому вогні та дуже довго: мідії тоді пересмажаться й в піці то вже жах буде.
Замість моцарели можна й звичайний твердий сир, то вже не критично.
Обожнюю мідії! Та ще жодного разу не куштувала їх в поєднанні з моцарелою. Обов’язково приготую піццу за цим рецептом. Тільки додам до соусу для змащування трохи сметанки. Дякую за оригінальну італійську страву!
Сметана до соусу? Хм… треба й самому якось спробувати.
При скікох градусах випікати?
Маркурія, взагалі піца випікається при 350 градусів на протязі півтори хвилини. Але звичайні побутові духовки на таке не здатні, тому спочатку прогріваєте духовку до максимальної температури, яку вона дозволяє – 250-270 зазвичай, а потім ставите на 7 хвилин і пильно слідкуєте. Бо 8-9 вже може бути дуже забагато.