Тефтелі зі свинини
Тефтелі – це одна з небагатьох страв, що я регулярно куштував в різних закладах громадського харчування, але, здається, ніколи – вдома. Принаймні, я такого не пригадую. То ж, ще не почавши готувати цю страву, я був переконаний що вийде значно смачніше, ніж нагадувала смакова пам’ять…
Що ж, з почуттям глибокого задоволення хочу повідомити, що відчуття мене не підманули. Шмакота!
З розрахунку на 11 порцій (3 тефтелі на порцію):
Для підливи
- 1 цибуля
- 2 моркви
- 5 ложок томатної пасти
- 300 мл води
- 2 ложки сметани чи 1 ложка майонезу
- 1/4 чайної ложки базиліку
- 1/2 чайної ложки солі
Для тефтелів
- 1 кг жирної свинини
- 1 цибуля
- 100 г рису
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки коріандру
- борошно
Загальний час приготування: 1 год. 30 хв.
[ad#horizontal_centered_text]
Приготування підливи для тефтелів
Цибулину нарізати напівкільцями, обсмажити до золотавого,
додати натерту моркву та обсмажувати на середньому вогні впродовж 5 хвилин.
Додати томатну пасту й за вибором сметану чи майонез, базилік та сіль, влити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити пательню кришкою, дати прокипіти 3-5 хв та все перемішати.
Перелити підливу в посуд, бо чиста пательня нам знадобиться в подальшому.
Приготування тефтелів
100 гр рису відварити,
свинину та цибулину перекрутити на м’ясорубці,
Свинина має бути жирна: десь 1/5 – 1/6 частину жиру. Чим його менше, тим сухіші будуть тефтелі.
перемішати з рисом, додати коріандр та сіль. Все ще раз ретельно перемішати.
З фаршу сформувати кульки (як набирати столовою ложкою – розмір тефтелів буде саме той, що треба),
обваляти в борошні.
Обсмажити кульки з обох боків на пательні на більшому від середнього вогні до утворення легкої скоринки,
викласти їх всі знов в пательню,
вилити згори підливу.
Якщо хто любить споживати такі страви з юшкою, можна влити води до рівня третини від висоти тефтелів.
Тушити під закритою кришкою на малому вогні впродовж пів-години.
[ad#horizontal_centered_text]
виглядають дуже симпатично!
Смакують – ще краще!