Цибулево-картопляний суп (Potage Parmentier)
Цибулево-картопляний суп-пюре або Potage Parmentier – класичний суп французької кухні. Існує безліч варіантів його приготування, що обмежують тільки уявою кухаря.
8
Загальний час приготування
30 хв.
- 2 цибулини-порей
- 3 зубчики часнику
- 400 г картоплі
- 100 мл вершків
- 1 чайна ложка чебрецю
- 1 чайна ложка солі
- 1 лавровий листочок
- 1/8 чайної ложки чорного перцю
- 700 мл курячого бульйону
- 4 столові ложки оливкової олії
- 50 масла
Підготовчий етап
Цибулю-порей ретельно промити та нарізати тільки білу та світло-зелену частини.
Картоплю нарізати невеликими кубиками.
Приготування
Олію та масло додати в каструлю, поставити на середній вогонь та розтопити масло.
Додати цибулю порей та нарізаний часник. Обсмажувати 10 хвилин, поки цибуля не стане м’якою.
Влити бульйон, додати картоплю, чебрець, сіль, перець та лаврові листочки. Довести до кипіння варити 15 хвилин, поки не звариться картопля.
Смак супу дуже залежить від самого бульйону. Краще за все, якщо бульйон зварений з самих жирних частин курки.
Вийняти лаврове листя та перемолоти все блендером.
Влити вершки, поставити на вогонь та довести до кипіння.
Зняти страву з вогню. Як розливати по порціях – можна додати нарізану зелену цибулю.