Каре ягняти
Ніжність та соковитість каре ягняти – я оцінив. Але от приготувати вдома таке – мабуть, все ж таки складно буде, якщо на плиті немає грилю. Так що, як в сім’ї постало питання зміни плити на нову – то, може, варто розглянути варіант плити з грилем? Ну то таке… я тут про страву.
- 1 кг каре ягняти
- 200 г малини
- 200 г порічки
- 200 г полуниці
- 250 мл сухого червоного вина
- 2-4 столові ложки цукру
- 100 г вершкового масла
- розмарин
- 3 гілочки тим’яну
- оливкова олія
Соус для каре ягняти
Змішати всі ягоди в каструлі, додати 100 мл вина, 2 столові ложки цукру. Поставити на вогонь й довести до кипіння.
Все це має кипіти 20 хв, опісля додати 150 мл вина й, за необхідністю, щоб було солодке, додати цукру. Розмішати до розчинення цукру. Суміш процідити через сито.
Соус вважати за такий, що готовий полити каре. Якого ще немає, хочу зауважити.
Каре ягняти
Каре ягняти очистити від жиру, очистити самі ребра.
Змастити каре оливковою олією та обсмажити на грилі з обох боків (3-5 хв).
При температурі духовки 180°C та режимі “з конвекцією” запікати впродовж… отут саме цікаве: запікати можна так, щоб було з кров’ю, соковите або пропечене. Відповідно і час запікання 5-10-15 хв відповідно.
Як м’ясо готове, розрізати каре навпіл,
полити розтопленим вершковим маслом,
Скріпити каре між собою, як на титульному фото, полити згори соусом та прикрасити гілочкою розмарину.