Рис з овочами та куркою
Основна принада, окрім смаку звісно, цієї страви в тому, що готується вона швидко (за умови, що рис вже зварений). Окрім того це ще й чудова дієтична страва, після тарілки якої не виникає відчуття “наче поїв, а їсти все одно хочеться“. А оскільки останні пару місяців я зловживав піцами, то от стала в нагоді й мені: і ситий, і схуд, і дружина не бурчить, що “брала стрункого, а тепер по квартирі щось пузате котиться“.
6
Загальний час приготування
25 хв.
- 400 г відвареного рису
- 1/2 моркви
- 1/2 ріпчастої цибулі
- 2 пір’їни зеленої цибулі
- 3 листочка капусти
- 1/2 курячої грудки
- 3 столові ложки соєвого соусу
Якщо рис вже відварений, то процес приготування займає настільки мало часу, що позаздрить будь який заклад “швидкої їжі”: їм така швидкість та якість і не снилась.
Оскільки вся страва готується так, що весь час складові перемішуються на пательні, що поставлена на великий вогонь, то я це не згадуватиму по тексту далі. Як забути, що перемішувати треба постійно, то все згорить й буде “уав-уав-уав”, як каже моя доня.
Курку порізати дрібними клаптиками. Найкраще трикутниками з діагоналлю 1 см та товщиною 3-4 мм.
Форма клаптиків взагалі-то довільна, але нарізати трикутниками легше й обсмажувати їх потім так само легше.
Обсмажити на добре розігрітій пательні на великому вогні, додавши 2-3 ложки олії.
Обсмажувати треба до стану, поки всі шматочки не побіліють й вполовину не випарується сік з м’яса.
Викласти курку з пательні в окремий посуд та вилити туди ж сік з м’яса.
Овочі нарізати дрібними клаптиками: капусту – квадратиками; ріпчасту цибулю – як зазвичай, коли вона обсмажується для інших страв; зелену цибулю – впоперек, моркву – дрібно впоперек, а потім кожне кружальце – на 4 частини. Все так само, як це робиться на рис з овочами та яйцем
На добре розігріту пательню налити 2-3 столові ложки олії, висипати овочі та обсмажувати на великому вогні 2-3 хвилини.
Як овочі обсмажились (морква стала солодка, капуста – ще хрумкотить, але вже не має яскравого смаку, що притаманний сирій), додати шматочки курки й сік з м’яса, перемішати й обсмажувати разом ще секунд тридцять.
Додати рис, все перемішати,
влити соєвий соус, все знов перемішати та обсмажувати ще 2 хвилини.
Страва повністю самостійна, тож в якості гарніру до чогось-то-там буде дещо недоречна.
В принципі, я згоден з тим, що оці вказані половинки в рецепті – це дещо незручно. А як щось зі складових брати одиницю, то це вже забагато. Звісно, що як брати цілі, а не оце “1/2”, той вареного рису треба 800 грам. По результату виходить такий собі тазик олів’є страви, який, правда, в нашій сім’ї надовго в холодильнику не затримується. Наскільки вже дитина у нас інколи вередує, а цю ставу молотить… тільки подавай.