Печеня з грибами
Якщо грибний сезон пройшов вдало, то варто себе потішити різноманітними стравами з грибами. Як от печеня з грибами.
- 0.5 кг яловичини
- 1 кг грибів
- 1-1.5 кг картоплі
- 1 цибулина
[ad#horizontal_centered_banner]
Цибулю дрібно порізати й обсмажити на середньому вогні до золотавого. Додати м’яса, посолити й обсмажити те все на максимальному вогні впродовж 5-10 хвилин.
В процесі обсмажування м’ясо пускає сік, який я зливаю в окремий посуд й додаю його потім в воду, якою залито м’ясо на тушення.
Поки тушиться м’ясо (близько години), підсолити й обсмажити на середньому вогні гриби.
Гриби для печені брались польські та моховики. Не те, щоб це був якийсь особливий гастрономічний вибір. Які знали, такі й збирали.
Обсмажені гриби додати до м’яса, що тушиться.
Через 15 хвилин після грибів закинути порізану картоплю. Додати лавровий листочок.
Тушити доти, поки не звариться картопля.
Смачного!