Салат з горгонзолою
Салат з горгонзолою – страва смачна, але, сцуко, коштовна.
І, хоча замість горгонзоли можна використати будь-який сир з пліснявою – ситуації це не полегшує.
- 550 г салату Бостон
- 300 г салату рукола
- 500 г червоного винограду
- 550 г інжиру
- 500 г сиру горгонзола
- 1.8 л апельсинового соку (свіжовичавленого)
- 20 мл лимонного соку (свіжовичавленого)
- 350 г цукру
- 4 гілочки розмарину
- 50 мл оцет винний (червоний)
Оскільки всі фото – з майстер-класу, то не всі є й не завжди належної якості.
Апельсиновий соус для салату
З апельсинів (усіх) зробити фреш та… ніколи не здогадаєтесь що далі! Хто здогадався – мовчіть! Іншим – розкриваю сумну таємницю: фреш ставиться кипіти.
Як закипить – додати половину цукру, розмішати й полишити кипіти поки не википить половина рідини. Зняти з вогню, охолодити.
В другу каструлю влити весь оцет, додати другу частину цукру, розмішати та випарювати до стану карамелізації. Влити до фрешу, туди ж – лимонний сік, перемішати та додати розмарин.
Соус для салату готовий.
Салат
В велику миску порвати обидва салати. Обов’язково саме рвати руками, а не різати. Технологічні вимоги, фіглі.
Полити соусом та перемішати,
додати порізаний половинками виноград та перемішати ще раз.
Викласти салат по порціях,
і вже порції прикрасити четвертинками інжиру та поламаною на маленькі шматочки горгонзолою.
В салат використовується сир з пліснявою горгонзола,
але ніщо не заважає, як я вже зауважував раніше, використати інший сир з пліснявою. В такому випадку це вже буде не “салат з горгонзолою”, а “салат з %name%”.