Креветки, смажені в паніровці
Різні продукти, смажені в паніровці, то завше (ну хіба як сильно вже постаратись та зіпсувати страву) смачна закуска. При певному досвіді, не обов’язково великому, достатньо легка в приготуванні страва. Ну а креветки, смажені в паніровці – це, як на мене, один з найкращих варіантів закуски для гулянки, особливо при правильно підібраних прянощах. А в рецепті, що я оце пропоную до розгляду – прянощі підібрані відмінно!
2
Загальний час приготування
25 хв.
- 400 г великих креветок
- 1 куряче яйце
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 1/2 чайної ложки часнику (сушеного, меленого)
- 1 чайна ложка паприки
- борошно
- панірувальні сухарі
Як я вже зауважив – креветки для цієї справи варто брати великі. Звісно, як хто забажає, може взяти й середні або маленькі, але як справа дійде до підготовки креветок для смаження – не кажіть, що не попереджав.
Серед великих креветок, що у нас продаються, є або королівські (дуже смачні, до речі), по 11.57 € за 1 кг, або розгодовані китайські (ніякі на смак) 6.02 € за 1 кг. Так от, у випадку цієї страви, можна брати й китайські.
Почистити креветки від панциру, але залишити останню, від хвоста, ланку (так їх і обвалювати легше, й потім їсти зручніше).
Додати всі прянощі та ретельно перемішати.
Обваляти креветки (у вказаному порядку) в борошні, розбовтаному яйці, панірувальних сухарях.
На сковороду налити на 2-3 мм соняшникової олії, розігріти на великому вогні та смажити по 45 секунд – 1 хвилину з одного боку,
Різниця часу при смаженні істотна: при 45 секундах креветки виходять ледь не досмажені, але соковиті, при 1 хвилині – добре просмажені. Якщо смажити по хвилині, то хай не лякає золотаво-коричневий колір – то вони ще не згоріли.
та з другого той самий час.
Зауваження. Є така традиція, що всілякі такі, смажені в паніровці страви (креветки, гриби тощо) подають з соусом. В випадку цих креветок соус буде тільки зайвим – він забиватиме смак прянощів.