Сирокопчена ковбаса “Брізоло”
Натрапив на цю ковбасу я зовсім випадково: в “Ашані” провадилісь “Італійські дні” й, як годиться в таких випадках, зі знижкою продавались товари, що їх було не розпродано. Були дійсно продукти італійського виробництва, але серед них – українського, з тих, що, з більшим або меншим ступенем наближення, схожі на італійські. Серед них впала в око ковбаса, що, як на мене, з Італією має спільного хіба що назва: “Брізоло”.
Я не знайомий з продукцією виробництва “Луганські делікатеси”, то ж подвійне приємне враження залишила оця їх “ковбаса” (чому саме в лапках – далі поясню).
Перше – це те, що всі написи виконано українською. І це продукція з Луганщини!
Друге – ну чесно, це у мене язик не повертається це називати ковбасою. Цілком можливо, що я просто не знаю про те, як таку продукцію варто називати? Але це просто сирокопчений шматок м’яса, що його нарізано у формі ковбаси. При ціні 7.36 € за кілограм – це найкраще з того, що сьогодні пропонує ринок.
UPD. Типово для постсовкових виробників: спочатку виготовити якісний продукт, а потім, поступово, погіршувати якість. Придбав цю ковбасу нещодавно (04.01.2014): насотана водою, пересолена. Ну й ціна виросла. Оскільки тепер я можу порівнювати з тим, що мені пропонували спочатку та й обману я терпіти не можу, то спроба у виробника вийшла невдалою: покупця в моїй особі вони не залучили. З чим “Луганські делікатеси” й вітаю.
Цікаво, а чому це луганська ковбаса має таку дивну назву? Треба буде поїхати до «Ашану» та скуштувати цю ковбасу, адже я дуже полюбляю сирокопчені ковбаси.
Хто це може знати? Хіба як маркетологи виробництва чи хто у них там приймає рішення.
Єдине, що знаю напевне – найближчі аналоги такої ковбаси коштують від 11.32 євро за кілограм. Може це новий продукт й ціна потім підніметься. Але я тим не переймаюсь й купую, поки є можливість.
Тільки спочатку придбайте. А то раптом охорона помітить. Шкандаль буде.