Суп з куркою
Рецепт цього супу мені розказала одна чарівна кухар з харчевні Ашота.
З розрахунку на 5 л каструлю:
- 2 курячі грудки
- 3 середні картоплини
- 2 яйця
- 1 цибулина
- 2 середні моркви
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі
- 1/6 чайної ложки чорного перцю
- 1 столова ложка солі
Зварити бульйон, курячі грудки витягнути й поставити холонути, бульйон процідити.
Поки все варилось, приготувати засмажку:
обсмажити до золотавого цибулю,
додати потерту моркву й обсмажувати хвилин 5-10.
Порізати невеликими кубиками картоплю,
всипати до бульйону й поставити на великий вогонь. Як все закипить, зменшити вогонь до середнього, додати порізану кубиками (зі стороною 1 см) курку, засмажку, додати солі та чорного перцю за смаком, всипати хмелі-сунелі.
Поки суп вариться, збовтати два курячих яйця.
Як звариться картопля, суп зняти з вогню й, перемішуючи, влити яйця. Всипати зелену цибулю.
Дякую, дуже приємно.
Чудовий вийшов суп. Навіть моє мале неїдько сказало “ням-ням” вимагаючи наступної ложки.