Спагеті з фрикадельками
Традиційна італійська страва: спагеті з фрикадельками. Дещо незвично, через зовсім не солоний соус, але цей “недолік” компенсується солоними спагеті та солоними ж фрикадельками, в яких яскраво відчувається пармезан.
- 750 г помідорів
- 100 г свинини
- 100 г яловичини
- 50 г сиру пармезан
- 3 столові ложки панірувальних сухарів
- 1 куряче яйце
- 2 столові ложки подрібненої петрушки
- 2 зубчики часнику
- 1 середня червона цибулина
- 1/3 чайної ложки мускатного горіху
- чорний перець
- сіль
Яловичину та свинину
перекрутити на м’ясорубці з підрізними гратками, що мають великі отвори.
До фаршу, що утворився, додати панірувальні сухарі,
подрібнену петрушку,
сир пармезан,
мускатний горіх, сіль та перець за смаком, вбити яйце та все ретельно перемішати.
Слід зауважити, що не варто замість пармезану використовувати звичайний твердий сир: до певної межі смак фрикадельок залежить саме в наявності цього сиру, а до того ж – твердий сир в них, по результату, не відчувається зовсім. То ж, як на мене, витрати в 2.54 € – варті того.
З фаршу зробити фрикадельки Ø 2 см.
Час приготувати томатне пюре на соус. Для цього перекрутити на м’ясорубці помідори та процідити масу, що утворилась, через друшляк, фільтруючи від шкірки та кісточок.
Червону цибулю та часник дрібно порізати та обсмажити на сковороді, на середньому вогні, до моменту, поки цибуля не стане солодкувата;
влити томатну пасту, зменшити вогонь та дати покипіти 5 хвилин.
Викласти фрикадельки в соус (не перемішувати!) та залишити кипіти на малому вогні півгодини.
Спагеті відварити в солоній воді та подавати до столу з фрикадельками.
Дуже смачно, але свинину і яловичину замінив курятино…
Думаю, це не сильно змінило смакові якості?!
Підозрюю, що змінило. Й не в кращу сторону.
Я не прихильник внесення змін до рецепту до того, як страву не приготовано один раз чи двічі. А у випадку національних страв інших країн – так, взагалі, не ризикую. А то може вийти як “борщ”, що я куштував в єгипетському готелі: соломкою порізаний буряк та капуста в червонястій воді.
Буде смачно