Спагеті з фрикадельками

Традиційна італійська страва: спагеті з фрикадельками. Дещо незвично, через зовсім не солоний соус, але цей “недолік” компенсується солоними  спагеті та солоними ж фрикадельками, в яких яскраво відчувається пармезан.

Спагеті з фрикадельками

  • 750 г помідорів
  • 100 г свинини
  • 100 г яловичини
  • 50 г сиру пармезан
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів
  • 1 куряче яйце
  • 2 столові ложки подрібненої петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 1 середня червона цибулина
  • 1/3 чайної ложки мускатного горіху
  • чорний перець
  • сіль

 

Яловичину та свинину

Яловичина та свинина

перекрутити на м’ясорубці з підрізними гратками, що мають великі отвори.

До фаршу, що утворився, додати панірувальні сухарі,

Панірувальні сухарі

подрібнену петрушку,

Подрібнена петрушка

сир пармезан,

Сир пармезан

мускатний горіх, сіль та перець за смаком, вбити яйце та все ретельно перемішати.

Слід зауважити, що не варто замість пармезану використовувати звичайний твердий сир: до певної межі смак фрикадельок залежить саме в наявності цього сиру, а до того ж – твердий сир в них, по результату, не відчувається зовсім. То ж, як на мене, витрати в 2.54 € – варті того.

З фаршу зробити фрикадельки Ø 2 см.

Фрикадельки

Час приготувати томатне пюре на соус. Для цього перекрутити на м’ясорубці помідори та процідити масу, що утворилась, через друшляк, фільтруючи від шкірки та кісточок.

Томатне пюре

Червону цибулю та часник дрібно порізати та обсмажити на сковороді, на середньому вогні, до моменту, поки цибуля не стане солодкувата;

Обсмажені цибуля та часник

влити томатну пасту, зменшити вогонь та дати покипіти 5 хвилин.

Томатний соус

Викласти фрикадельки в соус (не перемішувати!) та залишити кипіти на малому вогні півгодини.

Готові фрикадельки

Спагеті відварити в солоній воді та подавати до столу з фрикадельками.

3 коментарів до “Спагеті з фрикадельками”

  • Ярослав:

    Дуже смачно, але свинину і яловичину замінив курятино…
    Думаю, це не сильно змінило смакові якості?!

    • admin:

      Підозрюю, що змінило. Й не в кращу сторону.
      Я не прихильник внесення змін до рецепту до того, як страву не приготовано один раз чи двічі. А у випадку національних страв інших країн – так, взагалі, не ризикую. А то може вийти як “борщ”, що я куштував в єгипетському готелі: соломкою порізаний буряк та капуста в червонястій воді. %)

  • Anonymous:

    Буде смачно

Залиште ваш коментар!



Підписка

Отримуйте нові рецепти на e-mail

Останні коментарі